Tom 'the shadow' Dumoulin triomfeerde in de BinckBank Tour: "Ik moest enkel reageren als het moest"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Tom 'the shadow' Dumoulin triomfeerde in de BinckBank Tour: "Ik moest enkel reageren als het moest"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin is een winnaar geworden. Na zijn overwinning in de Giro trok de Nederlander zondag ook in de BinckBank Tour aan het langste eind. De Nederlander wist zijn dichtste belager Tim Wellens achter zich te houden.

Dumoulin begon aan de slotrit met slechts 4 seconden voorsprong, maar hield zijn leiderstrui wel vast. "Ik was hier al een keertje tweede en een keertje derde, super dat ik nu de eindzege pak. In Breda tijdens de ploegvoorstelling gaf ik al mee dat ik kwam voor de eindzege. Nu heb ik deze groene trui definitief in mijn bezit", reageerde hij bij Het Nieuwsblad.

Superman Sören

"Ik heb wat geluk gehad, naast goede benen. De puzzel viel echt wel in elkaar. Om dat te laten slagen heeft de ploeg dagenlang goed gereden. Ook vandaag hadden ze alles onder controle. Zelfs toen ik op de Muur niet meteen mee kon met Wellens en Sagan. Daar maakte ik een foutje, maar Sören reed dat gat in een ruk toe. Hij is echt een superman."

Dumoulin hield Wellens nauwlettend in het oog. "Ik moest enkel maar reageren als het echt moest. Een beetje Tims schaduw spelen. Ik zag dat hij het soms moeilijk had, wat voor mij wel een geruststellende aanblik was. Nu, het was aan onze ploeg om de trui te verdedigen, en dat hebben we succesvol afgerond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties