Vuelta 2017: Kan Spaanse berggeit zijn hattrick verwezenlijken?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vuelta 2017: Kan Spaanse berggeit zijn hattrick verwezenlijken?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag gaat in het Franse Nîmes de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit. Wij blikken elke dag vooruit op de klassementen in de Vuelta. Beginnen doen we dinsdag met het bergklassement.

De Vuelta kent ook dit jaar weer heel wat aankomsten bergop. De rasechte klimmers zullen het alleszins graag horen. Maar het is altijd wat koffiedik kijken welke renners er hun zinnen zullen zetten op dit nevenklassement. De mannen van het algemene klassement kunnen bijvoorbeeld al vaak geen punten sprokkelen vroeg in de etappes.

Fraile voor een derde?

En ook de knechten kunnen niet altijd hun kans wagen omdat ze hun kopmannen moeten bijstaan. En dus is het vaak een outsider of een verrassing die op het einde mag zegevieren in het bergklassement. De voorbije twee jaar was dat de Spanjaard Omar Fraile. De renner van Dimension Data is goed in vorm en bewees dat dit jaar al met ritwinst in de Giro.

Fraile is de topfavoriet bij uitstek om een derde bergtrui op rij te veroveren in de Vuelta. Maar zoals altijd is de concurrentie niet min. Ook die andere Spanjaard Luis Léon Sanchez is mogelijk kandidaat voor de bergtrui. Hij won die bergtrui al eens in 2014.

Rafal Majka schreef de bolletjestrui in de Tour al twee keer op zijn naam, maar heeft in de Vuelta vooral klassementsambities. Dat geldt ook voor Warren Barguil. De Fransman van Sunweb was met twee etappezeges één van de smaakmakers van de afgelopen Tour en pakte bovendien de bolletjestrui. Maar het zal hangen of hij al dan niet voor het klassement gaat.

En het wordt natuurlijk ook uitkijken naar de Colombianen. Esteban Chaves is samen met Adam Yates bij Orica-Scott dé kopman van dienst, maar net zoals bij zovelen is het algemene klassement van hoger belang. Ook Miguel Angel Lopez wil zich na een pechjaar bewijzen in de Vuelta. Hij won vorig jaar nog de Ronde van Zwitserland.

En tenslotte zijn er dan ook nog de klassementsmannen die via veel aankomsten bergop punten kunnen sprokkelen. Chris Froome en Romain Bardet bijvoorbeeld, al kan Contador in zijn laatste Vuelta mogelijk met de bergtrui als mooie troostprijs aan de haal. Al lijkt het onwaarschijnlijk dat iemand uit de top vijf binnen ruim drie weken met de bergprijs aan de haal gaat.

De Gendt voor een stunt?

Van onze landgenoten zal het voornamelijk van Thomas De Gendt moeten komen. De Lotto Soudal-renner eindigde in de Tour derde in het bergklassement, na Warren Barguil en de Sloveense ex-schansspringer Primoz Roglic. De Gendt miste ook de Superstrijdlust op een haar na en is ongetwijfeld uit op revanche.

De favorieten van Wielerkrant.be

**** Omar Fraile
*** Warren Barguil - Rafal Majka
** Luis Léon Sanchez - Esteban Chaves - Miguel Angel Lopez
* Alberto Contador - Chris Froome - Romain Bardet - Thomas De Gendt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties