Ploegmaat van Naesen en Bakelants aan het feest in de Ronde van de Limousin

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ploegmaat van Naesen en Bakelants aan het feest in de Ronde van de Limousin

De tweede rit in de Ronde van de Limousin is gewonnen door de Fransman Alexis Vuillermoz. De renner van het Franse AG2R-La Mondiale was de beste op een aankomst bergop. Winnaar van dinsdag Elie Gesbert behoudt wel zijn leiderstrui.

Zes renners gingen vrijwel meteen in de aanval in de tweede rit, die een lastige aankomst kende. Daarbij waren er vijf relatief onbekende namen, maar was ook één grote naam mee. Bryan Coquard, de Fransman die niet mee naar de Tour mocht van zijn team Direct Energie, had wel zin in een avontuur in de Ronde van de Limousin.

Degand in de aanval

De voorsprong van de vluchters werd nooit echt heel groot en ze werden nog voor de finale door het peloton ingerekend. Het sein voor Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) om in de aanval te trekken. De Waal kreeg onder meer Cyril Gautier mee, ploegmaat van Vuillermoz bij AG2R-La Mondiale.

Degand en zijn twee medevluchters werkten goed samen, maar werden op vijf kilometer van de finish ingerekend. Op de slotklim toonde Vuillermoz zich met een snedige en goed getimede versnelling de beste. De Fransman bleef de Italiaan Francesco Gavazzi en de Spanjaard Eduard Prades voor. Gesbert blijft ook na de tweede rit leider in het algemene klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties