Gilbert en Van Avermaet wellicht tevreden: België weet nu al hoeveel renners het mag afvaardigen op het WK in Bergen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Gilbert en Van Avermaet wellicht tevreden: België weet nu al hoeveel renners het mag afvaardigen op het WK in Bergen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In oktober vindt het wereldkampioenschap wielrennen in het Noorse Bergen plaats. België is tegenwoordig leider op de landenranking van de UCI, waardoor het negen renners mag afvaardigen op het WK.

Goed nieuws dus voor Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet, die wellicht kopmannen voor ons land zullen zijn op het WK in Bergen. Dankzij de leiderspositie op de landenranking van de UCI is België al zeker dat het negen renners mag uitsturen naar Noorwegen. Dat is het maximum aantal renners.

De eerste tien landen op de UCI-landenranking mogen overigens negen renners afvaardigen. Colombia, Spanje, Frankrijk, Italië, Australië, Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en (gastland) Noorwegen mogen zo ook negen renners vertegenwoordigen.

Sagan met vijf ploegmaats

Wereldkampioen Peter Sagan mag met Slovakije vijf andere ploegmaats meenemen naar Bergen. Sagan gaat op zoek naar zijn derde gouden WK-medaille op rij. Ook de andere landen tussen de plaatsen 11 en 20 mogen zes renners afvaardigen. Daar zijn onder meer ook de Verenigde Staten en Rusland bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties