OFFICIEEL: Team Sky gaat shoppen bij Quick-Step Floors en Team Movistar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Team Sky gaat shoppen bij Quick-Step Floors en Team Movistar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Sky zag met Mikel Nieve en Mikel Landa al twee renners voor het rondewerk vertrekken. Maar nadat het lang inkomend windstil bleef bij de ploeg van Sir Dave Brailsford, heeft het met David De La Cruz en Jonathan Castroviejo twee nieuwe renners beet.

Jonathan Castroviejo komt over van Movistar en is de ex-Europese kampioen tijdrijden. "Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van deze ploeg", aldus de Spanjaard, die Nairo Quintana al aan eindzeges hielp in de Giro en Vuelta. "Ik heb al deel uitgemaakt van winnende teams in de Grote Rondes en dat hoop ik over te doen in de toekomst."

Met David De La Cruz plukte Team Sky een ronderenner weg bij Quick-Step Floors. De Spanjaard wordt de komende Vuelta de kopman voor het algemene klassement bij de ploeg van Patrick Lefevere, maar vertrekt dus op het einde van het seizoen. Vorig jaar werd hij nog 7e in de Ronde van Spanje. Dit jaar won hij de slotrit in Parijs-Nice.

'Verder groeien als renner'

"Ik ben blij dat ik naar Sky ga. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Quick-Step, maar ik voel dat op dit punt in mijn carrière Team Sky de beste optie is om verder te groeien als renner", aldus de Spanjaard. "De ploeg weet wat ik kan en wat ik kan betekenen, dus ik ben erg blij met deze overstap."

Jonathan Castroviejo
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties