Vuelta 2017: België vaardigt deze 16 landgenoten af in de komende Ronde van Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vuelta 2017: België vaardigt deze 16 landgenoten af in de komende Ronde van Spanje

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle teams hebben ondertussen hun huiswerk af voor de Ronde van Spanje, die binnen twee dagen van start gaat met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes. Ons land stuurt 16 renners naar de Vuelta.

Update: Samuel Sanchez gaat door zijn positieve dopingplas niet mee naar de Vuelta. Zijn plek wordt ingenomen door onze landgenoot Loïc Vliegen. Dat brengt het aantal Belgen in de Vuelta op 17.

De hofleverancier wat het aantal Belgen betreft is zoals zo vaak Lotto Soudal. Zeven van de negen renners zijn Belgen. Thomas De Gendt gaat op zoek naar zijn eerste ritzege in de Vuelta, terwijl de ploeg van Marc Sergeant op Jens Debusschere rekent in de sprints. Met Rémy Mertz heeft het ook een debutant in een Grote Ronde in de rangen.

Cofidis en Quick-Step met twee Belgen

De overige landgenoten bij Lotto Soudal zijn klimmers Bart De Clercq, Sander Armée, Maxime Monfort en aanvaller Jelle Wallays. Bij die andere Belgische WorldTour-formatie zijn er slechts twee Belgen terug te vinden. Met Tim Declercq is er ook een debutant, terwijl ook Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert de selectie haalde.

Jonas Van Genechten en Kenneth Vanbilsen rijden de Vuelta namens Cofidis, terwijl er met Tom van Asbroeck (Cannondale-Drapac), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Serge Pauwels (Dimension Data), Laurens De Vreese (Astana) en Floris De Tier (LottoNL-Jumbo) vijf enkelingen uit ons land zijn in hun ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties