Vuelta 2017: Slaagt Froome als derde renner in indrukwekkende dubbel? Of gooien deze namen roet in het eten?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vuelta 2017: Slaagt Froome als derde renner in indrukwekkende dubbel? Of gooien deze namen roet in het eten?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag gaat in het Franse Nîmes de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit. Wij blikken elke dag vooruit op de klassementen in de Vuelta. Vandaag zijn de favorieten voor de eindzege aan de beurt.

De laatste Grote Ronde van het wielerseizoen kent een mooi deelnemersveld qua kanshebbers voor het algemene klassement. De meeste ogen zijn natuurlijk gericht op Chris Froome. De kopman van Team Sky gaat na zijn eindzege in de Ronde van Frankrijk voor de dubbel Tour-Vuelta.

Simpel wordt dat alleszins niet. Froome kan pas de derde renner worden, na Jacques Anquetil en Bernard Hinault, die de Tour en de Vuelta in eenzelfde seizoen wint. De Brit kon bovendien de Ronde van Spanje nog nooit winnen. Froome werd al drie keer tweede. Zo moest hij vorig jaar nog de duimen leggen voor Nairo Quintana, al is die er dit jaar niet bij.

De grootste concurrenten voor de eindzege lijken Vincenzo Nibali en Fabio Aru. De 'Haai van Messina' reed de Tour niet, wél de Giro, en moet zo een van de meest frisse klassementsrenners aan de start van de Vuelta zijn. Bovendien is hij ongetwijfeld uit op revanche na zijn toch iets of wat teleurstellende derde plek in de Giro, waar hij Tom Dumoulin en Nairo Quintana voor zich moest dulden.

Fabio Aru toonde in de eerste twee weken van de Tour dat hij Froome het vuur aan de schenen kon leggen. Al kende de Italiaanse kampioen in de derde en laatste week enkele moeilijke momentjes. Romain Bardet is dan weer het grote vraagteken bij onze tien favorieten. De AG2R-La Mondiale-renner kreeg van onze redactie twee sterren, al staat hij met de nodige twijfels aan de start.

Wat kan Romain Bardet in deze Vuelta?

Bardet was helemaal leeg na de Ronde van Frankrijk, waar hij nog nipt op het podium eindigde. Na de Tour reed Bardet echter geen enkele koers meer. De vraag is of hem dat de komende drie weken niet zuur zal opbreken. Al zal de nodige rust na de Tour ongetwijfeld deugd hebben gedaan.

Orica-Scott rekent dan weer op Adam Yates en Esteban Chaves. De twee youngsters pasten ook voor de Tour en kunnen hun klassementsambities in de Vuelta waarmaken. De jongens die één ster kregen, zijn Alberto Contador, Wout Poels, David De La Cruz en Ilnur Zakarin.

Die laatste heeft de voorbije Grote Rondes bewezen dat hij altijd een te duchten tegenstander is waarmee rekening moet worden gehouden. Alberto Contador rijdt dan weer de laatste wedstrijd uit zijn profcarrière en is ongetwijfeld uit op een laatste mooi resultaat in 'zijn' Vuelta.

Een andere Spanjaard om in de gaten te houden is David De La Cruz. In één van zijn laatste wedstrijden voor Quick-Step Floors, hij verkast volgend seizoen naar Team Sky, is De La Cruz de absolute kopman. Vorig jaar werd hij 7e, maar dit jaar lijkt de 28-jarige Spanjaard een nieuwe stap vooruit te hebben gezet.

De vierde en laatste naam met één ster is Wout Poels, al konden we met Simon Yates, Miguel Angel Lopez, Steven Kruijswijk en Louis Meintjes gerust nog enkele kandidaten voor een top tien-notering bedenken. Poels wil ongetwijfeld zijn ontgoocheling van de Tour doorspoelen met een prima prestatie in de Vuelta.

Poels werd door Team Sky gepasseerd na een hardnekkige knieblessure, waardoor hij in de Vuelta pas zijn eerste Grote Ronde van het seizoen rijdt. Zijn eerste opdracht wordt Froome zo goed mogelijk bijstaan, maar dat kan vanzelfsprekend leiden tot een mooie eindnotering.

De favorieten van Wielerkrant.be voor het algemene klassement:

**** Chris Froome
*** Fabio Aru - Vincenzo Nibali
** Romain Bardet - Adam Yates - Esteban Chaves
* Alberto Contador - Wout Poels - David De La Cruz - Ilnur Zakarin

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties