Waarom Greg Van Avermaet dan tóch te zien is in de EuroEyes Cyclassics in Hamburg

Redactie
| 0 reacties
Waarom Greg Van Avermaet dan tóch te zien is in de EuroEyes Cyclassics in Hamburg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet zal zondag dan toch te zien zijn in de EuroEyes Cyclassics in Hamburg, ondanks het feit dat die wedstrijd eerst niet op zijn programma stond. Maar de olympische kampioen heeft een goede reden om toch te starten.

Van Avermaet wil koste wat het kost zijn leidersplek in de WorldTour verdedigen. De BMC-renner zag na de Eneco Tour eindwinnaar Tom Dumoulin dichterbij sluipen en dus wil Van Avermaet maar wat graag nog enkele kostbare punten sprokkelen in Hamburg. Na de Clasica San Sebastian had onze landgenoot nochtans gezegd dat Hamburg niet op zijn programma stond.

Dumoulin staat momenteel op 441 punten van Van Avermaet, maar liet al ontvallen dat de eindzege in de WorldTour geen echt doel is voor de Giro-winnaar.

Al eens vijfde

"Ik zat er al een paar dagen mee in mijn hoofd om toch te starten", bekent Van Avermaet in Het Nieuwsblad. "Ik heb de BinckBank Tour goed verteerd en heb het gevoel dat ik in Hamburg een resultaat kan halen. Twee jaar geleden werd ik er eens vijfde in de sprint. Dat resultaat herhalen zou perfect zijn", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties