De Gendt op recordjacht: "Ik wil graag de honderdste zijn die daarin slaagt"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
De Gendt op recordjacht: "Ik wil graag de honderdste zijn die daarin slaagt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt trekt met steile ambities naar de Ronde van Spanje. Hij jaagt immers op een prestatie waar nog geen honderd renners ooit in slaagden.

“Mijn ultieme doel is om de trilogie te vervolledigen: een etappe winnen in de Vuelta, nadat ik dat eerder al deed in de Giro en Tour. Dat is een carrièredoel voor mij", aldus De Gendt ambitieus.

Nummer honderd?

"Ik heb gelezen dat er op dit moment 99 renners zijn die minstens één rit hebben gewonnen in alle drie de Grote Rondes. Het zou mooi zijn om de honderdste te zijn, maar dat is geen must; als ik mijn doel ooit maar bereik.”

Hij is er alvast klaar voor. "Tussen de Tour en de Vuelta reed ik vijf criteriums en trainde ik tien dagen in Calpe. Daarna was ik nog vier dagen thuis voor ons vertrek naar Nîmes. Hoewel het iets te warm was in Spanje, heb ik er toch goed kunnen trainen."

Tips van Hansen

"Het is de vierde keer dat ik voor de dubbel Tour en Vuelta ga. Ik kon dus teren op mijn eigen ervaring, maar ik heb ook tips gevraagd aan Adam Hansen. Na de Tour staat je conditie op een heel hoog niveau, maar je moet ook voldoende rust in acht nemen om de vermoeidheid weg te werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties