Debusschere ziet het zitten in de Vuelta: "Mijn mannetje staan in de massasprints"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Debusschere ziet het zitten in de Vuelta: "Mijn mannetje staan in de massasprints"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jens Debusschere wordt voor Lotto-Soudal het speerpunt in de massasprints in de Ronde van Spanje. De snelle man keerde nog maar net terug uit blessure, maar ziet het volledig zitten.

“Juni was een heel moeilijke maand voor mij aangezien ik te kampen had met de naweeën van een rugletsel, maar dat is ondertussen helemaal van de baan", aldus Debusschere.

"De eerste twee dagen in Polen voelde ik me niet goed, maar dat was niet onverwacht na de hoogtestage. Vanaf dag drie ging het in stijgende lijn. Conditioneel hield ik een goed gevoel over aan de Ronde van Polen; het is wat vervelend dat ik me in de sprints niet heb kunnen tonen, maar ook niet meer dan dat."

Op het EK toonde hij zich in de voorbereiding voor Edward Theuns. "Nu hoop ik de vruchten van mijn voorbereiding te plukken in de Vuelta.”

Zware concurrentie

Hij is niet aan zijn proefstuk toe. “Dit wordt mijn derde deelname aan de Vuelta, na 2012 en 2014. Ik ben hier om de sprintkansen te proberen grijpen, zoals Gianni Meersman en Jonas Van Genechten dat vorig jaar deden. Ik kan me met dat type renners vergelijken."

Zijn concurrentie is niet van de poes. "De sprinters zullen vier tot zes kansen krijgen. Er zal tegenstand zijn van Cort Nielsen, Degenkolb en Modolo, maar ik verwacht mijn mannetje te kunnen staan. Wij hebben een ploeg van vrijbuiters, maar ik kan op de nodige steun rekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties