Belgisch feest in de Vuelta! Yves Lampaert verrast iedereen met late uitval en pakt de dubbel!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgisch feest in de Vuelta! Yves Lampaert verrast iedereen met late uitval en pakt de dubbel!

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste rit in lijn in de Ronde van Spanje heeft meteen een Belgische ritzege opgeleverd. Yves Lampaert (Quick-Step Floors) verraste iedereen met een late uitval en bleef nipt zijn sprintende ploegmaat Matteo Trentin voor.

Door het snelle openingsuur met een gemiddelde van boven de 46 km/u was het onmogelijk om een ontsnapping op poten te zetten. De rit was iets voor de sprinters, maar de felle mistral aan de Franse kust kon roet in het eten gooien. Geen enkele ontsnapping hield stand, door het werk van Trek-Segafredo kwamen er enkele scheurtjes.

Toch zorgde het niet voor een definitieve schifting in het peloton. Het was enkel even schrikken toen topfavoriet Chris Froome met mechanische pech af te rekenen kreeg. In de finale werd het tempo dan toch opgetrokken. Sky ging hard tekeer en ook Quick-Step Floors deed in dienst van Trentin van zich spreken.

Quick-Step op één en twee

Zijn ploegmaat en Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert probeerde het dan maar met een erg late uitval. De West-Vlaming hield stand en bleef zijn sprintende ploegmaat Trentin nipt voor. Edward Theuns eindigde vierde. Dankzij de bonificatieseconden is Yves Lampaert ook de nieuwe leider in de Vuelta. HIj neemt de leiderstrui over van Rohan Dennis, die zaterdag met BMC de ploegentijdrit won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties