Belgische zegekoning van 2016 spoelt teleurstellend seizoen door met knappe zege in GP Jef Scherens

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische zegekoning van 2016 spoelt teleurstellend seizoen door met knappe zege in GP Jef Scherens
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Timothy Dupont heeft de Grote Prijs Jef Scherens op zijn naam geschreven, onderdeel van de Napoleon Games Cycling Cup. Na een late uitval van Sean De Bie remonteerde Dupont Kenny Dehaes nog in de massasprint.

Zes renners, met daarbij de Belgen Dries De Bondt (Verandas Willems-Crelan) en Timothy Stevens (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), gingen al vroeg in de aanval. Zij werden echter gegrepen op 50 kilometer van de streep.

In de finale was er een kopgroep met acht renners met onder meer Van Aert, De Bie, Boom en Vermote. In volle finale begonnen de koplopers naar elkaar te kijken. Boom probeerde het op 4 kilometer van de meet. De poging van De Bie kende meer succes. Hij ging er solo vandoor en kreeg een mooi gaatje.

De Bie draaide alleen de Bondgenotenlaan in Leuven op en leek op weg naar de zege. Maar Wanty-Groupe Gobert zorgde ervoor dat het toch nog een massasprint werd in het centrum van Leuven. De Bie kwam enkele tientallen meters tekort. Dehaes ging er nog op en over, maar Dupont toonde zich nét sneller. Een zege die ongelofelijk veel deugd moet doen voor de Belgische zegekoning van 2016.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties