Eerste leider Rohan Dennis reageert na winst in ploegentijdrit en spreekt over zijn ambities in deze Ronde van Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eerste leider Rohan Dennis reageert na winst in ploegentijdrit en spreekt over zijn ambities in deze Ronde van Spanje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

BMC won de ploegentijdrit in de Vuelta met een voorsprong van 6 seconden op het Belgische Quick-Step Floors. De eerste leider in deze Ronde van Spanje is de Australische hardrijder Rohan Dennis, die uiteraard tevreden is.

"Alles verliep volgens plan vandaag", zei Rohan Dennis na afloop. "We waren nog wat nerveus met Team Sky, maar toonden ons toch de sterkste ploeg. Het was zeker niet gemakkelijk. De ploegentijdrit had alles nodig: kracht, techniek en snelheid. Maar we hebben getoond wat we waard zijn."

Dennis overschreed als eerste de streep en is dus ook de eerste leider. "Het voelt geweldig om de rode trui te dragen. Het voelt wel een beetje anders als het geel veroveren in de Tour van 2015. Dit is een mooie verwezenlijking, maar het was de ploeg die vandaag gewonnen heeft. En ik ben de enige die de trui mag dragen."

'Niet op algemene klassement mikken'

"Het zal morgen geen gemakkelijke dag zijn, omdat er mogelijk heel wat wind staat. Ik ga niet echt mikken op het algemene klassement, maar ik wil mezelf wel testen tegen enkele klassementrenners in de bergen. Hopelijk kan ik nog meedoen in enkele ritten", besluit Dennis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties