Kersverse aanwinst van Patrick Lefevere blijft Groenewegen en Démare voor en is de snelste in Hamburg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kersverse aanwinst van Patrick Lefevere blijft Groenewegen en Démare voor en is de snelste in Hamburg

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De EuroEyes Cyclassics in het Duitse Hamburg is gewonnen door Elia Viviani. In een massasprint was de nieuwe aanwinst van Patrick Lefevere sneller dan Dylan Groenewegen en Arnaud Démare.

Twee renners trokken meteen in de aanval en kregen een voorsprong van ruim 8 minuten. Hun namen: Kamil Malecki (CCC Sprandi Polkowice) en Nikolay Trusov (Gazprom-RusVelo). Maar op 50 kilometer van de streep was het duo er aan voor de moeite en werden ze ingerekend voor het peloton.

Het signaal voor drie andere renners om er vandoor te gaan. BMC-renner Silvan Dillier kreeg het gezelschap van Truls Korsaeth (Astana) en Patryk Stosz (CCC Sprandi Polkowice). Een achtervolgende groep met Van Avermaet en Greipel ging in de tegenaanval, maar het peloton liet niet begaan.

Waseberg scherprechter?

Bij de laatste beklimming van de Waseberg was de voorsprong nog een kleine 20 seconden. De vluchters werden bijgehaald en Colbrelli trok vol door. Er ontstond een elitegroep met daarbij onder meer Van Avermaet, Boasson Hagen, Stuyven en Greipel. Maar het duurde even voor de samenwerking top was en dus kwam het peloton op 6 kilometer erg dichtbij.

Alles kwam opnieuw samen en het werd een sprint. Daarin toonde Viviani zich met dank aan een sterke van Poppel de sterkste. De renner die volgend seizoen naar Quick-Step Floors trekt, was sneller dan Dylan Groenewegen en Arnaud Démare.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties