Dosis pech voor Greg Van Avermaet, die zo amper uitloopt op eerste achtervolger Tom Dumoulin

Redactie
| 0 reacties
Dosis pech voor Greg Van Avermaet, die zo amper uitloopt op eerste achtervolger Tom Dumoulin

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet zakte zondag af naar het Duitse Hamburg om de nodige punten te sprokkelen voor zijn leidersplek in de WorldTour. Met een 32e plek was hij wel slechts goed voor 8 puntjes, waardoor hij nauwelijks uitloopt op eerste achtervolger Tom Dumoulin.

Op de Waseberg, op ongeveer 15 kilometer van de streep, gingen enkele mooie namen er vandoor. Toch kwam alles nog samen. "Eigenlijk verliep alles nagenoeg perfect voor mij. Mijn ploegmaats brachten me naar voren voor de laatste klim en dus was ik goed mee vooraan", vertelt Van Avermaet bij Sporza. "En in de laatste 3 kilometer liep het fout voor mij."

Bijna valpartij

"Eerst werd ik opgehouden door een bijna valpartij. Ik moest me daarna weer op gang trekken, maar omdat ik aan de verkeerde kant zat, raakte ik niet meer vooraan om te sprinten", baalt de olympische kampioen.

Geprobeerd, maar dus niet gelukt voor Van Avermaet. "Kijk, ik heb het een paar keer geprobeerd en het was fantastisch geweest om voorop te blijven met dat laaste groepje, maar met zo'n finale is het gewoon moeilijk om een massasprint te vermijden", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties