Patrick Lefevere legt uit waarom klassementsrenner Dan Martin naar UAE Fly Emirates vertrekt

Redactie
| 0 reacties
Patrick Lefevere legt uit waarom klassementsrenner Dan Martin naar UAE Fly Emirates vertrekt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere zag de afgelopen weken al enkele renners komen en gaan voor het volgende seizoen. Eén van de meest opvallende namen die Quick-Step Floors verlaat, is de Ierse klassementsrenner Dan Martin. Hij verkoos de centen bij UAE Fly Emirates boven een verlengd verblijf.

"Martin is voor het geld vertrokken", steekt Patrick Lefevere van wal. "Emirates bood het dubbele van wat ik kon geven. Ik heb met Martin zelfs niet onderhandeld. Als ik dat geld had van Emirates, dan had ik het ook geboden", aldus de ploegmanager in HLN.

Met ook Marcel Kittel, Julien Vermote en David De La Cruz vertrekken er op het einde van het seizoen nog enkele opvallende namen. De sponsors van Lefevere bleven aan boord, maar van een budgetverhoging was er - ondanks de knappe resultaten - geen sprake.

"Iedereen wil meer geld, maar dat komt er niet"

"Dat is de keerzijde van de medaille als je een succesvolle ploeg hebt", weet Lefevere. "Iedereen wil meer geld, maar dat komt er niet. Als ik nu een voetbalploeg runde, dan had ik met het soort resultaten dat we de voorbije jaren hebben behaald, automatisch meer geld gehad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties