Tom Boonen reageert na opgave en teleurstellende 24 Uur van Zolder

Redactie
| 0 reacties
Tom Boonen reageert na opgave en teleurstellende 24 Uur van Zolder

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Yokohama Power Racing Team heeft de 24 Uur van Zolder niet kunnen uitrijden. Het team van onder meer ex-wielrenner Tom Boonen kampte met materiële schade, waardoor hun race vroegtijdig stopgezet werd.

Mike Janssen probeerde een Porsche te ontwijken, maar dat liep niet goed af. Het team probeerde het nog, maar moest de strijd staken. Tom Boonen reageerde dan ook ontgoocheld. "Ik stuurde de Mustang terug de piste op, maar ik merkte al gauw dat er iets niet helemaal in de haak was", vertelt Boonen bij HLN.

"De versnellingsbak weigerde te schakelen, waardoor ik opnieuw de box moest opzoeken. De mecaniciens hebben de bolide aan een controle onderworpen en toen bleek dat de versnellingsbak beschadigd was, vermoedelijk een gevolg van de eerdere schuiver op de natte piste."

Enorm jammer

Spijtig, want volgens de viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix zat er veel meer in in Zolder. "Dat is enorm jammer, want we wilden echt finishen. Zonder het ongeval, denk ik dat we vrij ver hadden kunnen geraken", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties