Vincenzo Nibali vecht terug uit verloren positie en wint de eerste bergrit in de Ronde van Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vincenzo Nibali vecht terug uit verloren positie en wint de eerste bergrit in de Ronde van Spanje

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De derde rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door Vincenzo Nibali. De 'Haai van Messina' leek tijd te verliezen op Chris Froome en enkele andere favorieten, maar in het slot keerde hij toch nog terug en ging hij erop en erover.

Enkele renners met daarbij niemand minder dan Thomas De Gendt trokken al snel in de aanval in de eerste Pyreneeënrit. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van zeven renners met volgende namen: De Gendt, Villella, A. Turgis, Ferrari, Domont, Geniez en Orjuela. Even later werd dat zevental een achttal, toen Niemiec de sprong naar voor waagde.

Onderweg nam onze landgenoot zoveel mogelijk punten voor het bergklassement mee en groeide de voorsprong tot meer dan 5 minuten. In het peloton werd het tempo bepaald door Quick-Step en Team Sky, waardoor de voorsprong van de steeds minder talrijke vluchters slonk. Ook leider Yves Lampaert - moest niet onlogisch - afhaken en speelde zijn trui kwijt.

Froome valt aan

Op 8 kilometer van de streep achtte Froome zijn moment gekomen. De enige die kon volgen, was de Colombiaan Chaves. Al kregen de twee in de afdaling nog het gezelschap van Bardet en Aru. Maar op amper een halve kilometer van de streep kwamen ook de andere favorieten aansluiten.

Nibali pakte nog uit met een late uitval en bleef de anderen nipt voor. Een mooie zege voor de renner van Bahrain Merida. Chris Froome is dan weer de nieuwe leider in de Vuelta.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties