Superknecht Julien Vermote legt uit waarom hij na zeven seizoenen afscheid neemt van Quick-Step Floors

Redactie
| 0 reacties
Superknecht Julien Vermote legt uit waarom hij na zeven seizoenen afscheid neemt van Quick-Step Floors

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zeven seizoenen onder de hoede van Patrick Lefevere verlaat Julien Vermote op het einde van dit seizoen Quick-Step Floors. De 28-jarige knecht gaat aan de slag bij Dimension Data, waar hij meer kansen voor zichzelf ziet.

De overstap heeft alvast niets met geld te maken. "Het financiële aspect nooit het belangrijkste item geweest", opent Vermote in HLN. "Ik wilde vooral sportief een stap vooruit zetten. Ik ben zeven jaar prof bij Quick-Step. Als jonge renner begin je als helper, maar dan loopt dat zo vlot dat je in die rol vastroest. En de jaren verstrijken. Ondertussen ben ik 28 en geraak ik van die stempel niet meer af."

"Ik wil vooral in het Vlaamse voorjaar graag weten hoe ver ik zelf kan komen. Bij Quick.Step kan dat niet meer. Er zijn ook zoveel sterke renners, hé. De kans dat ik vol mag meerijden in een ontsnapping met pakweg Oliver Naesen, als Gilbert achter ons zit, is gewoon nihil. Ik snap dat wel, maar ik leef maar één keer. Ik wil me op mijn 35ste niet beklagen: had ik maar..."

"Om optimaal te presteren heeft Cav jongens rondom hem nodig die hij vertrouwt"

Eer was er nog de interesse van AG2R-La Mondiale, maar dan kwam Dimension Data tijdens de Tour op de proppen. Er volgde ook nog een telefoontje met ex-ploegmaat Mark Cavendish, die hem er graag bij wou. "Ik voelde gewoon hoe graag hij me er bij wilde. Om optimaal te presteren heeft 'Cav' jongens rondom hem nodig die hij vertrouwt."

"Daar ben ik één van en dat maakte hij me snel duidelijk. Achteraf, toen alles in orde was, zei hij me letterlijk: 'You will be the glue that sticks the pieces.' Dat voelt goed, ja. Niet vergeten dat 'Cav' een geweldige ploegmaat is. Naar de buitenwereld komt hij soms anders over, maar het is de meest dankbare kopman die ik ken", besluit Vermote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties