Dáárom werd het BMC voor Lotto Soudal-icoon Jürgen Roelandts

Redactie
| 0 reacties
Dáárom werd het BMC voor Lotto Soudal-icoon Jürgen Roelandts

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na tien seizoenen in dienst van de Nationale Loterij is het tijd voor een nieuwe uitdaging bij Jürgen Roelandts. De sprintloods van André Greipel, momenteel revaliderend van een heupoperatie, gaat bij BMC aan de slag.

De 32-jarige Roelandts wil eens proeven van een nieuwe omgeving. Maar BMC werd niet alleen gekozen om Van Avermaet bij te staan in de klassiekers. "Het is een Amerikaanse ploeg. Top drie in de wereld bovendien", opent Roelandts in HNB.

"Elke andere visie dan die van Lotto Soudal is per definitie interessant voor mij"

"Met ook een deels Amerikaans programma: Utah, Colorado… Dat alleen al is boeiend. Maar ook, hoe pakken zij de zaken aan? Elke andere visie dan die van Lotto Soudal is per definitie interessant voor mij", vervolgt de Vlaams-Brabander. En Roelandts wil zich bovendien nog eens testen in het werk tegen de klok.

"Daarnaast wil ik mij graag weer meer toeleggen op de korte tijdritten. In de jeugd was ik daar heel goed in. Mijn tweede plaats vorig jaar in de proloog in de Ronde van Zwitserland, op een halve seconde van Cancellara, bewijst dat het nog altijd in mij zit. En waar kan je dan beter zitten dan bij BMC, toch dé tijdritploeg bij uitstek?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties