Roger De Vlaeminck over uitspraak Sven Nys: "Ik zal hem mijn palmares eens voorleggen"

Redactie
| 0 reacties
Roger De Vlaeminck over uitspraak Sven Nys: "Ik zal hem mijn palmares eens voorleggen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Roger De Vlaeminck, één van de grootste renners die ons land ooit heeft gehad, blaast vandaag 70 kaarsjes uit. Maar Mister-Paris Roubaix neemt nog steeds geen blad voor de mond.

De Vlaeminck had naar eigen zeggen nog meer kunnen winnen. "Ik weet zeker dat ik ook wereldkampioen of olympisch kampioen mountainbike had kunnen worden, maar dat bestond in onze tijd niet", opent De Vlaeminck in Het Nieuwsblad. "Sven Nys maakte overlaatst als co-commentator tijdens een wielerwedstrijd de opmerking dat wielrenners nu al van in januari koersen..."

Cross én de weg

"Maar ik zal hem eens mijn palmares voorleggen. Op 1 januari 1975 had ik al acht crossen gewonnen. Dan heb ik er nog zes gedaan. Daarvan won ik er vijf en werd ik één keer tweede. En won ik het WK veldrijden", klinkt het zelfzeker.

En dan begon het wegseizoen voor De Vlaeminck. "Nadien reed ik 115 wedstrijden op de weg, waarvan ik er 44 won. Vervolgens opnieuw naar het veld, waar ik opnieuw zes crossen won. Ik deed dus meer dan 130 wedstrijden op een jaar. Dat ze nu dan niet afkomen met zeggen dat het wielrennen nu zwaarder is. In Qatar wordt er niet gekoerst, daar wordt gewandeld", besluit De Vlaeminck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties