OFFICIEEL: Cannondale-Drapac ziet met Wouter Wippert nog een Nederlander andere oorden opzoeken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Cannondale-Drapac ziet met Wouter Wippert nog een Nederlander andere oorden opzoeken
Foto: © photonews

Het Amerikaanse Cannondale-Drapac, de ploeg van onze landgenoten Sep Vanmarcke en Tom Van Asbroeck, heeft vandaag afscheid genomen van twee Nederlander. Nadat Dylan van Baarle zijn overstap naar Team Sky al had bekendgemaakt, vertrekt ook Wouter Wippert.

Wippert komt het volgende seizoen uit voor Roompot-Nederlandse Loterij. Hij is de derde aanwinst van de Nederlandse ploeg. Enkele maanden geleden pakte hij nog zilver op het Nederlands kampioenschap wielrennen. "Volgend seizoen wil ik nog vaker om overwinningen kunnen sprinten", vertelt de sprinter.

'Volgende stap in carrière zetten'

"Mijn keuze voor Roompot-Nederlandse Loterij is daarom een zeer bewuste", vervolgt Wippert. "Het veelzijdige wedstrijdprogramma dat zij rijden biedt veel kansen voor mij. De afwisseling met zowel WorldTour-wedstrijden als kleinere koersen gaat hopelijk zorgen voor perfecte mogelijkheden om de volgende stap in mijn carrière te zetten."

Bij de Nederlandse ploeg voelt Wippert alvast veel vertrouwen "De positieve woorden en het geloof dat Van Poppel en teammanager Michael Zijlaard in mij hebben geven mij veel vertrouwen. Ik denk dat wij volgend jaar een sterke ploeg krijgen die in meer wedstrijden om de zege kan gaan strijden", besluit Wippert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties