Duidelijke taal van Greg Van Avermaet, die zijn ambitie voor komende zondag niet onder stoelen of banken steekt

Redactie
| 0 reacties
Duidelijke taal van Greg Van Avermaet, die zijn ambitie voor komende zondag niet onder stoelen of banken steekt
Foto: © photonews

België heeft komende zondag heel wat troeven om uit te spelen op het WK, maar twee namen worden bestempeld als kopmannen: Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet. Die laatste is erg ambitieus en gaat voor goud.

Van Avermaet is net als enkele andere renners vandaag aangekomen in Bergen. "Het is een lange reis geweest, maar ik heb het overleefd en we zijn hier op tijd geraakt", vertelt de BMC-renner bij Sporza. "Ik heb de conditie te pakken en ik heb hard gewerkt om goed te zijn op dit WK. We zullen zien wat het zondag geeft."

"Het is een wedstrijd van 270 kilometer op een parcours dat mij moet liggen"

Maar het doel is duidelijk: wereldkampioen worden. "Ik heb heel wat ambitie en ik verwacht er veel van. Ik kom naar hier om wereldkampioen te worden. Ik ben leider in alle rankings en heb heel wat klassiekers gewonnen in het voorjaar. Het is een wedstrijd van 270 kilometer op een parcours dat mij moet liggen. Ik ga dus niet wegsteken dat ik ambitie heb om te winnen."

Het parcours verkennen zal voor de komende dagen zijn. "Ik ga morgen en overmorgen zien wat het geeft. Het is een redelijk technisch parcours met heel wat hoogtemeters. Het is een parcours dat ons moet liggen. Hopelijk is het redelijk snel zondag, want voor mij hoeft het niet lang meer te duren", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties