Jonge WK-Belg op zijn hoede voor de concurrentie, maar: "Top vijf is de ambitie"

Redactie
| 0 reacties
Jonge WK-Belg op zijn hoede voor de concurrentie, maar: "Top vijf is de ambitie"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag is het bij de junioren uitkijken naar de prestatie van onze landgenoot Sébastien Grignard. De Waalse renner werd recent nog derde op het EK en staat ook op het WK met de nodige ambitie aan de start.

Grignard was na afloop niet tevreden in Herning, want hij had de topvorm nog niet te pakken. "Nu ben ik beter in vorm. Ik heb me perfect kunnen voorbereiden op dit WK en voel me goed", vertelt Grignard bij Belga. "Dit parcours moet me ook beter liggen dan Herning. Dit is een lastige omloop, vaak op en neer en dat heb ik graag."

Voor het EK trainde de man die volgend seizoen naar de U23 van Lotto Soudal trekt samen met bondscoach Carlo Bomans in Gent. Deze keer trok hij op stage in La Gleize. "Dat was ideaal om het WK voor te bereiden. We hebben daar de omloop een beetje gesimuleerd."

Top vijf

"Ik voel me echt goed en mik op een top vijf. Tegen de Noor Andreas Leknessund en de Deen Julius Johansen valt weinig te beginnen en dan heb je ook nog enkele Amerikaanse en Australische jongens die er nu bij komen. Maar top vijf is de ambitie", aldus Grignard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties