Nieuwe goudhaantje van Sven Nys kroont zich in Bergen tot wereldkampioen tijdrijden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nieuwe goudhaantje van Sven Nys kroont zich in Bergen tot wereldkampioen tijdrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het mag duidelijk zijn dat Telenet Fidea Lions-teammanager Sven Nys er een absolute klasbak bij heeft bij zijn ploeg. De amper 18-jarige Thomas Pidcock etaleerde zijn talent nog eens in de WK-tijdrit bij de junioren en pakte goud.

Tom (Thomas) Pidcock is één van de grootste wielertalenten op deze planeet. Hij kroonde zich tot Brits kampioen, Europees kampioen en wereldkampioen veldrijden bij de junioren, maar won ook al Parijs-Roubaix bij de junioren. Sven Nys twijfelde niet en haalde de Brit afgelopen zomer naar Telenet Fidea.

En Pidcock heeft in Bergen zijn klasse nog eens laten zien. Het goudhaantje van Nys pakte goud in de WK-tijdrit. Europees kampioen Andreas Leknessund leek lang op weg naar goud, maar kreeg het in de slotfase moeilijk en stortte helemaal in. En dus was de wereldtitel voor Pidcock. 

Onze landgenoot Sébastien Grignard, in Herning nog goed voor een bronzen plak op het EK, mikte op de top vijf, maar stelde teleur met een 21e plek. Eerstejaars Ilan Van Welder schreef dan weer de 15e tijd op zijn naam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties