OFFICIEEL: Lotto Soudal rondt de komst van Europees kampioen tijdrijden helemaal af

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Lotto Soudal rondt de komst van Europees kampioen tijdrijden helemaal af
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De transfer was al zo goed als rond, maar is nu pas bekendgemaakt door Lotto Soudal. De ploeg van Marc Sergeant heeft Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts voorgesteld. Hij tekende voor twee seizoenen.

De 26-jarige Belgische hardrijder komt over van LottoNL-Jumbo. "Ik ben blij om als Belgische renner opnieuw in eigen land te rijden, al ben ik heel dankbaar voor de tijd bij LottoNL-Jumbo. Ik zal bij Lotto Soudal een aantal bekende gezichten tegenkomen, waaronder Tiesj Benoot met wie ik bij de belofteploeg heb samen gereden."

U23 Lotto Belisol

Campenaerts reed in het verleden al voor de beloftenploeg van Lotto Belisol. "Nu wil ik als prof tijdritten winnen voor Lotto Soudal en scoren in het algemeen klassement in rondes van een week zoals de BinckBank Tour, Ronde van België en Ronde van Groot-Brittannië; rittenkoersen waar je met een goede tijdrit al een belangrijke basis kan leggen voor het eindklassement."

"En uiteraard mik ik op de tijdrittitels. Ik hoop de ploeg ook te inspireren op het vlak van ploegentijdritten. Met renners als Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt en Tim Wellens beschikt de ploeg op dat vlak zeker over heel wat potentieel en ik wil graag de ervaring die ik de voorbije jaren heb opgedaan in het tijdrijden delen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties