Twee topfavorieten voor goud in de WK-tijdrit, kan déze Belg verrassen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Twee topfavorieten voor goud in de WK-tijdrit, kan déze Belg verrassen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag staat met de tijdrit bij de mannen een belangrijke afspraak op het wereldkampioenschap op de agenda. Tom Dumoulin en Chris Froome lijken de twee topfavorieten voor goud. Een voorbeschouwing.

De tijdrit van woensdag is 31 kilometer lang. Nooit was een proef tegen de klok op het WK zo kort. Maar, moet wel gezegd worden: op het einde wacht er nog een stevige puist van 3,4 kilometer aan gemiddeld 9,1%. Het wordt dus afwachten wie er in de slotfase van de tijdrit zijn tijdritfiets laat staan voor een gewone fiets. De Belgen doen het alle drie, Tom Dumoulin twijfelt nog steeds.

Over Dumoulin gesproken: de Giro-winnaar is dé grote favoriet om Nederland een allereerste wereldkampioen tijdrijden te bezorgen. Maar de concurrentie is zeker niet min. Chris Froome bewees met eindwinst in de Vuelta dat hij na een loodzware Tour (en vierde eindzege) nog wat over heeft voor het najaar. Die beklimming in het slot speelt ongetwijfeld in beide renners hun voordeel.

Maar die beklimming betekent ook dat er voor renners zoals viervoudige wereldkampioen Tony Martin heel wat minders kansen zijn op het podium. En ook Yves Lampaert en Victor Campenaerts komen beter tot hun recht op een biljartvlak parcours, waar vooral de grote motor telt. De derde Belg, Laurens De Plus, kan door zijn klimcapaciteiten mogelijk verrassen voor een mooie ereplaats.

Verder is het uitkijken naar de Sloveen Primoz Roglic. De ex-schansspringer ontwikkelde zich de laatste jaren tot een steengoed tijdrijder en bewees in de Tour ook nog eens dat hij meer dan aardig kan klimmen. Ook Australiër Rohan Dennis (BMC) wil zich na enkele tegenslagen dit jaar ongetwijfeld laten zien. Hij nam in het WK ploegentijdrijden al zijn hele BMC-ploeg mee op sleeptouw en is kandidaat voor het podium.

De favorieten van Wielerkrant.be:

 

**** Tom Dumoulin
*** Chris Froome en Rohan Dennis
** Primoz Roglic, Tejay Van Garderen en Wilco Kelderman
* Ilnur Zakarin, Bob Jungels, Jonathan Castroviejo en Stefan Küng

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties