Victor Campenaerts ziet één grote favoriet voor WK-tijdrit, maar heeft zelf bescheiden ambities als Europese kampioen

Redactie
| 0 reacties
Victor Campenaerts ziet één grote favoriet voor WK-tijdrit, maar heeft zelf bescheiden ambities als Europese kampioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met drie Belgen staan ze morgen aan de start van de WK-tijdrit, maar één ding lijkt zeker: het podium lijkt onhaalbaar. Daarvoor is de concurrentie veel te sterk en de slotklim naar Mount Floyen veel te zwaar. Dat beaamt ook Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts.

"Mount Floyen is gewoon geen spek voor mijn bek", aldus Campenaerts. "Een topresultaat moet je hier niet van mij verwachten. Misschien kan Laurens De Plus voor de verrassing zorgen omdat hij goed klimt, maar zelf ben ik realistisch. Enkel op een zeer goede dag kan ik misschien in de buurt van top tien eindigen, maar net zo goed kan het een vijftiende plek worden."

"Als één van ons drie erin slaagt top tien te halen, dan mogen we van een succes spreken"

De mannen die goed klimmen zijn dus in het voordeel. "Yves en ik kunnen hard rijden op het stuk voor de klim, maar eens bergop gaan we tijd verliezen", klinkt het bij Belga. "Het is toch dik tien minuten klimmen. Niet dat we vijf minuten zullen verliezen, maar een topklassering halen lijkt me niet mogelijk. Als één van ons drie erin slaagt top tien te halen, dan mogen we van een succes spreken."

De Europese kampioen ziet één grote favoriet voor goud. "Tom Dumoulin. Maar Primoz Roglic is een belangrijke outsider. Hij is erg gefocust. Als hij in goede doen is en eens wil uitpakken, dan doet hij dat meestal ook", besluit Campenaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties