Het leven van een wielrenner... "Eind september zal ik nog altijd geen honderd dagen in mijn eigen bed geslapen hebben"

Redactie
| 0 reacties
Het leven van een wielrenner... "Eind september zal ik nog altijd geen honderd dagen in mijn eigen bed geslapen hebben"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors renners Philippe Gilbert en Julien Vermote delen tot en met zondag een kamer in het Noorse Bergen. Die laatste heeft dit seizoen echter al meer nachten in een vreemd bed dan in zijn eigen bed geslapen.

Al bevalt het hotel Vermote zeer goed. "Ook de Nederlanders en Amerikanen liggen hier. Het is dit jaar al veel minder geweest", opent Vermote in HNB. "De mannen van Ibis zijn daar echt krakken in. Ik herinner mij een hotel tijdens de Dauphiné. Wanneer je je valies op het bed moet openen omdat er op de vloer geen plaats voor is, weet je hoe laat het is."

174 nachten op een hotelkamer

Toch was het elders nog beter. "In Dubai was het echt luxueus. In Quebec ook elk jaar. Ik kan mij intussen al een hotelrecensent noemen. Ik heb berekend dat ik eind september nog altijd geen honderd dagen in mijn eigen bed zal hebben geslapen in 2017. Van de 273 nachten van 1 januari tot 30 september zal ik er 174 hebben doorgebracht op een hotelkamer", rekende Vermote uit.

De West-Vlaming, volgend seizoen bij Dimension Data, was 7 maanden geleden voor het laatst een weekend thuis. "Begin februari voor de Ronde van Algarve. De topmaand was juli met 27 nachten op verplaatsing. Dat is veel, maar op den duur raak je daar aan gewend", besluit Vermote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties