Michel Wuyts ziet één grote favoriet voor de WK-wegrit: "Ik geef hem 60 à 65 procent kans"

Redactie
| 0 reacties
Michel Wuyts ziet één grote favoriet voor de WK-wegrit: "Ik geef hem 60 à 65 procent kans"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij ons land is het vooral uitkijken naar Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet, maar daarbuiten zijn er zondag nog heel wat kandidaten voor de regenboogtrui. Voor Michel Wuyts is het evenwel duidelijk, voor hem is Peter Sagan de grote favoriet.

Sagan kan al voor de derde keer op rij wereldkampioen worden. Dat deed niemand hem voor. "Wat hij doet, is zo vaak onwaarschijnlijk", vertelt Wuyts in De Afspraak. "Hij heeft de intelligentie, het corpus, het vermogen en hij heeft ook nog eens dat voordeel dat hij de laan is uitgestuurd in de Tour de France na een paar dagen. Daardoor is hij frisser dan de rest."

En dus ziet Wuyts slechts één topfavoriet voor zondag. "De rest mag al blij zijn dat hij een hoestje had dit weekend en dat ze daardoor op hoop leven. Hij is topfavoriet. Ik geef hem 60 à 65 procent kans. Dat is veel, maar ze moeten van hem af."

Het enige nadeel van Sagan is natuurlijk zijn Slovaakse ploeg. "Tenzij men hem isoleert", aldus Wuyts. "Dat is niet zo moeilijk, want hij heeft geen ploeg. Hij start met 5 ploegmaats en die zijn niet echt eminent te noemen. Maar je moet er vanaf", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties