Nieuwe opdoffer voor jonge BMC-renner Nathan Van Hooydonck

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nieuwe opdoffer voor jonge BMC-renner Nathan Van Hooydonck

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische beloften zullen het komende vrijdag in de wegrit zonder een belangrijk speerpunt moeten doen. BMC-renner en nummer vijf van het afgelopen BK bij de profs Nathan Van Hooydonck moet de handdoek in de ring gooien.

Van Hooydonck is ziek en zal vrijdag zijn kansen niet verdedigen in de wegrit. Het neefje van voormalig Ronde van Vlaanderen-winnaar Edwig Van Hooydonck kampt met koorts en besloot dinsdag om niet deel te nemen. Hij wordt in de Belgische selectie vervangen door Senne Leysen. Van Hooydonck stelde teleur in de tijdrit van maandag en werd pas 49e. Dat had ook met mechanische pech te maken.

"Ik zal door ziekte niet starten in de wegrit van vrijdag. Ik ben zeer ontgoocheld, maar ik kon me als vervanger niemand beter bedenken dan Senne Leysen", liet Nathan Van Hooydonck al weten op sociale media. Leysen verraste in de tijdrit bij de beloften nog met een knappe zesde plek.

Het Belgische zestal voor de wegrit van vrijdag: Piet Allegaert, Stan Dewulf, Bjorg Lambrecht, Senne Leysen, Jasper Philipsen en Emiel Planckaert

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties