Sterkhouder van Trek-Segafredo moet na teleurstellende Tour vroegtijdig punt achter seizoen zetten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sterkhouder van Trek-Segafredo moet na teleurstellende Tour vroegtijdig punt achter seizoen zetten

Het seizoen van de Italiaanse renner Fabio Felline zit er al vroegtijdig op. De renner van Trek-Segafredo kampt sinds de Ronde van Frankrijk nog steeds met toxoplasmose.

Felline was één van de negen renners voor de Ronde van Frankrijk, maar hij moest de Tour al na acht ritten verlaten. Er werd een parasiet (toxoplasmose) ontdekt en daardoor moet hij nu ook vroegtijdig een punt achter zijn seizoen zetten. Dat hebben bloedtesten uitgewezen.

Recuperatie

"Ik kan hard trainen, dat is geen probleem, maar het duurt twee of drie dagen om van de inspanningen te recuprereren", aldus de Italiaanse allrounder bij zijn team. "Dat is niet normaal. Ik voelde in de wedstrijden na de Tour meteen dat ik niet zo diep kon gaan als ik wou. En ik voelde me altijd zwak achteraf."

"Ik had mijn seizoen natuurlijk op een betere manier willen afsluiten. Ik kende een goed eerste deel van het seizoen, maar ik wilde in het tweede deel bevestigen met enkele goede resultaten. Mijn lichaam heeft er echter anders over beslist. Ik zal een lange rustperiode inlassen en zal me focussen op 2018. Ik heb al bewezen dat ik sterker terug kan komen na een blessure en dat zal ik opnieuw doen", besluit Felline.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties