VIDEO: Eerste fietswissel op wereldkampioenschap tijdrijden loopt meteen hopeloos fout

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
VIDEO: Eerste fietswissel op wereldkampioenschap tijdrijden loopt meteen hopeloos fout

De fietswissel in de tijdrit op het wereldkampioenschap in Bergen houdt de wielerwereld al enkele dagen bezig. Alexey Lutsenko was de eerste renner die het probeerde, maar zijn fietswissel ging hélemaal de mist in.

Bij de Belgen zullen Victor Campenaerts en Laurens De Plus van fiets wisselen, Belgisch kampioen Yves Lampaert twijfelde nog over een fietswissel. Hij denkt er te veel tijd mee te verliezen. Maar de Belgen hadden op de parking van het hotel al goed geoefend op die fietswissel.

Sommige andere renners en landen hadden dat beter ook gedaan, want bij Alexey Lutsenko liep werkelijk alles hopeloos fout. De fietswissel liep al niet vlot en daarna raakte de Kazak van Astana niet in zijn klikpedalen.

Tot overmaat van ramp ging de mechanieker van Kazachstan ver buiten het rode tapijt om zijn renner op gang te duwen. Het is nog maar de vraag of Lutsenko daarvoor geen tijdstraf zal krijgen. Sommigen zullen mogelijk dus nog eens twee keer nadenken of ze al dan niet van fiets zullen wisselen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties