De joker van de Belgen op het WK? "Heb al die mannen al eens geklopt in de sprint"

Redactie
| 0 reacties
De joker van de Belgen op het WK? "Heb al die mannen al eens geklopt in de sprint"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet zijn de twee uitgesproken kopmannen in de Belgische selectie voor het WK van zondag. Maar daarachter hebben de Belgen ook twee jokers. Belgisch kampioen Oliver Naesen en de snelle Jasper Stuyven.

In een sprint met een groep kan Stuyven zeker een rol van betekenis spelen. "Ik heb geen massasprinten gewonnen dit jaar. Maar dat hoeft ook niet", zegt de Leuvenaar in HNB. "Na een lange koers als het WK, stijgen mijn kansen tegen de intrinsiek snellere mannen. Ik heb al die mannen al eens geklopt in de sprint, alleen niet altijd voor de zege."

"Deze keer zal ik niet zelf aanvallen"

Nochtans is Stuyven een aanvaller pur sang. Zo won hij in 2016 Kuurne-Brussel-Kuurne, terwijl hij in augustus in de BinckBank Tour won door een late uitval op de Muur van Geraardsbergen. "Deze keer zal ik niet zelf aanvallen", is Stuyven duidelijk. "Maar het sluit niet uit dat ik kan mee glippen met een interessant groepje."

En de sfeer? Die zit best goed volgens Stuyven. "De groep is zeer close. Zeer plezant. Dat is het verschil met de Italianen. Zij hebben samen met ons de beste selectie hier aanwezig, maar in het verleden hebben ze nog nooit bewezen dat ze voor elkaar iets willen betekenen", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties