Froome bijna ingelopen, maar toch tevreden: "In een glimp zag ik die oranje trui. Ik dacht: 'Die vliegt!'"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Froome bijna ingelopen, maar toch tevreden: "In een glimp zag ik die oranje trui. Ik dacht: 'Die vliegt!'"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome heeft er met winst in de Tour en Vuelta een superseizoen opzitten, maar in de tijdrit van woensdag moest de Brit zijn meerdere erkennen in Tom Dumoulin. Toch was de kopman van Team Sky achteraf tevreden.

Voor Froome werd het nog kantje boordje toen hij bijna ingelopen werd door Dumoulin. "Ik hoorde het publiek steeds luider schreeuwen. Ik was geconcentreerd op mijn eigen prestatie, maar heb toch even over mijn schouder gekeken", citeert HLN de Brit. "In een glimp zag ik een oranje trui. Ik dacht: 'Die vliegt!' Veel kan je dan niet doen. Ik ben in mijn ritme gebleven en ben zo snel als ik kon omhoog blijven rijden."

"Dumoulin was met voorsprong de beste vandaag"

Froome bleef Dumoulin toch nog met 9" voor. Hij was dan ook eerlijk in zijn analyse. "Dumoulin was met voorsprong de beste vandaag", aldus Froome. "Ik vind dat geen verrassing, hij is al een paar jaar top in het tijdrijden. Dit jaar heeft hij een fantastisch seizoen. Hij won de Giro en nam daarna de tijd om zich op dit WK te focussen."

En nu is het tijd voor rust. "Ik wil naar mijn familie. Maar ik ben wel blij dat ik naar hier ben gekomen en deze race niet voor tv moest volgen. Ik zou me in mijn zetel toch alleen maar hebben zitten afvragen waar ik had kunnen eindigen. Ik ben blij met mijn derde plaats, dit is mijn eerste individuele medaille op een WK", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties