OFFICIEEL: Team LottoNL-Jumbo plukt Nederlander weg bij Team Sky

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Team LottoNL-Jumbo plukt Nederlander weg bij Team Sky

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag kondigde LottoNL-Jumbo nog de transfer van het Amerikaanse talent Sepp Kuss aan, maar vandaag was het opnieuw tijd voor een inkomende transfer. De Nederlandse sprinter Danny van Poppel komt over van Team Sky.

De 24-jarige van Poppel kon langer bij Sky blijven, maar koos voor het project van de Nederlandse WorldTour-ploeg. "Ik vind het supermooi om voor Team LottoNL-Jumbo uit te komen", vertelt van Poppel. "Hoe de ploeg bezig is met het sprinten, spreekt mij erg aan. Dat is mijn hoofddoel, hoewel ik ook erg uitkijk naar de klassiekers."

"Ik weet dat die me liggen, maar door tegenslag kwam dat er de laatste jaren onvoldoende uit. Ik ben ook blij dat ik weer een Grote Ronde zal rijden", vervolgt de sprinter. Ook ploegleider Merijn Zeeman is blij met de komst van van Poppel. "Van Poppel krijgt de kans om zelf te sprinten", klinkt het.

Groenewegen én van Poppel

"We zijn trots dat hij voor ons gekozen heeft en dat we nu twee sprinters binnen de gelederen hebben die tot de wereldtop behoren. We gaan eraan werken om Danny nóg sneller te maken en hem verder te ontwikkelen als wielrenner", besluit Zeeman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties