Schaduwkopman en Belgisch kampioen Oliver Naesen legt tactisch plannetje van ons land uit voor WK

Redactie
| 0 reacties
Schaduwkopman en Belgisch kampioen Oliver Naesen legt tactisch plannetje van ons land uit voor WK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

België heeft één van de sterkste collectieven op het wereldkampioenschap van aanstaande zondag. Oliver Naesen weet dat dat de sleutel wordt om de andere topfavorieten aan banden te leggen.

"Het is heel leuk dat ik hier als schaduwkopman sta", opent Naesen in gesprek met Sporza. "Dat bewijst dat de curve van mijn carrière blijft stijgen. Maar iedereen weet wel dat Greg (Van Avermaet) en Phil (Gilbert) de leiders zijn. Zij moeten zo fris mogelijk de finale ingaan in de buurt van de favorieten. Wij moeten hen door die eerste uren leiden."

"We hebben genoeg renners die die andere landen vrezen"

Al is er met Sagan één absolute topfavoriet. En ook Matthews wordt gevreesd. "Daar zijn die andere 7 Belgen voor", zegt Naesen. "We hebben genoeg renners die die andere landen vrezen. We moeten veel verschillende scheve situaties creëren die zij moeten rechtzetten. We moeten chaos creëren."

De Belgische kampioen prijst vooral het collectief van ons land. "Matthews is supersterk, maar zijn ploeg is heel wat minder. Er is geen andere ploeg waarmee ik hier liever aan de start zou staan. De renners van onze 2e lijn zouden bij bijna elk ander land de 1e lijn zijn

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties