Verrassende nummer 2 op WK tijdrijden: "Had hier een echt doel van gemaakt" en "Dumoulin veruit de sterkste"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Verrassende nummer 2 op WK tijdrijden: "Had hier een echt doel van gemaakt" en "Dumoulin veruit de sterkste"
Foto: © photonews

Op het wereldkampioenschap tijdrijden werd een tweestrijd tussen Tom Dumoulin en Chris Froome verwacht. Die tweestrijd kwam er echter nooit, het was zelfs de Sloveense ex-schansspringer Primoz Roglic die beslag legde op de tweede plek.

Roglic had aan het laatste tussenpunt de zesde tussentijd op zijn naam staan, maar na een sterke klim op Mount Floyen pakte de Sloveen het zilver. In tegenstelling tot heel wat andere renners wisselde Roglic wél van fiets. Met succes, zo bleek.

Fietswissel

"We hebben een paar keer op die fietswissel geoefend in Bergen", vertelt Roglic. "Ik heb daarover getwijfeld, omdat het risico op tijdsverlies aanwezig was. Uiteindelijk maakt het niets uit: Dumoulin was veruit de sterkste."

"Al van in het begin van het seizoen had ik van het WK tijdrijden een doel gemaakt. Ik had het parcours gezien en wist vrijwel zeker dat het me zou liggen. Het is geweldig om in dit gezelschap van echte klassementsmannen op het podium te finishen. Ik ben erg blij met mijn zilveren medaille", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties