Duidelijke taal van Sven Nys: "We moeten veldrijden hier stap per stap groter proberen te maken"

Redactie
| 0 reacties
Duidelijke taal van Sven Nys: "We moeten veldrijden hier stap per stap groter proberen te maken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys is momenteel met zijn Telenet Fidea Lions in de Verenigde Staten voor de Wereldbeker-crossen. De 'Kannibaal van Baal' is alleszins een groot voorstander van crossen in de States.

"Ik vind het fantastisch. We snijden hier een totaal nieuwe markt aan", opent Sven Nys bij Sporza. "Amerikaanse bedrijven krijgen meer interesse in onze sport en de media beginnen meer en meer wedstrijden uit te zenden, op tv of via livestream. Tot december heb je hier elke week een veldrit. Daar ben ik erg blij mee."

'Onze sport niet klein houden'

Nys hoopt dat het veldrijden in de VS dus blijft groeien. "We moeten veldrijden hier stap per stap groter proberen te maken. We mogen onze sport niet klein proberen te houden", klinkt het vastberaden.

Al zijn er natuurlijk enkele sporten die er helemaal bovenuit steken. "Ik ben echt pro Amerika. American football, ijshockey en basketbal steken er hier bovenuit, maar de laatste 10 jaar maakt veldrijden progressie. Ze missen nog één ding: een lokale held. Een renner die meedraait in de top 10. Dat motiveert jongeren om te crossen en dan ben je echt vertrokken", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties