Duitse sprinter John Degenkolb niet in het Noorse Bergen, maar wel in het ziekenhuis

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Duitse sprinter John Degenkolb niet in het Noorse Bergen, maar wel in het ziekenhuis
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

John Degenkolb is er niet bij op het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen, een serieuze aderlating voor de Duitsers. De sprinter is conditioneel al even niet top en zijn ploeg Trek-Segafredo besloot om hem te laten opnemen in het ziekenhuis.

Degenkolb was hét speerpunt van Duitsland op het komende WK, maar door zijn fysieke paraatheid besloot de sprinter van Trek-Segafredo om te passen voor Noorwegen. Vorige week moest hij ook al opgeven in de vijfde rit van de Ronde van Denemarken. Hij werd nu opgenomen in het ziekenhuis voor verdere onderzoeken.

Testen voor longen en hart

"John sukkelde in zijn laatste wedstrijden met ademhalingsproblemen en een serieus gebrek aan kracht, waardoor hij niet op zijn gebruikelijke niveau kon presteren", aldus teamdokter Jens Hinder. "Ook vorige week ging zijn conditie niet vooruit, dus besloten we naar het ziekenhuis te gaan voor enkele testen aan zijn hart en longen."

"John voelt zich relatief goed, maar blijft in het ziekenhuis zolang de resultaten van het onderzoek nog niet bekend zijn. We zullen zo snel mogelijk meer informatie geven indien we meer weten", besluit de ploegdokter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties