Gilbert favoriet in België, outsider bij de rest: "Niemand praat over mij, dat is een voordeel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Gilbert favoriet in België, outsider bij de rest: "Niemand praat over mij, dat is een voordeel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert mag dan wel één van de kopmannen van het Belgische team zijn, in de internationale media wordt er niet al te veel over hem gesproken. Zo heeft hij het het liefst.

Want hij steekt in bloedvorm. "Ik heb goed kunnen werken. Rustig, zonder al te veel pers. Ik ben echt goed. Niemand praat over mij en dat is misschien een voordeel. In België wel? Ja, maar wij zijn een klein landje. De andere renners lezen dat niet", aldus Gilbert bij Sporza.

"Het parcours is niet enorm lastig, maar is wel technisch. Er zijn veel bochten en de klimmetjes komen snel terug. Dat wordt wel lastig als er snel gereden wordt. Ik hoop op een snelle koers en dan zie ik geen groot peloton meer", geeft hij aan.

Al heeft een ontsnapping ook kans. "Dat kan zeker. Als een groepje van 10 renners van de juiste landen wegrijdt, dan wil ik nog weleens zien wie zal rijden."

Ik heb vertrouwen in deze jongens, we hebben een sterke ploeg

"We zeggen altijd: het zal één keer gebeuren dat zo'n groep wegrijdt en voorop blijft. Het is eens gebeurd in Varese. Maar we zeggen het elk jaar. We kunnen hier nog een tijdje blijven praten en het uiteindelijk nog niet gehad hebben over het juiste scenario."

Wat is dan dat ideale scenario? "Ik hoop dat de grote versnelling snel komt en dat er dan een mooie selectie wordt gemaakt. Hopelijk zijn er dan nog veel Belgen mee: 4 à 5 op een groep van 30 renners. Ik heb vertrouwen in deze mannen. We hebben echt een sterke ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties