Wat met 'Merckxiaanse' Wellens? "Als hij goed is, is hij bij de besten ter wereld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Wat met 'Merckxiaanse' Wellens? "Als hij goed is, is hij bij de besten ter wereld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het Belgische kamp gaat uiteraard alle aandacht naar de twee kopmannen Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet. Ook Oliver Naesen, die een vrije rol zou krijgen, duikt vaak in de lijstjes op, maar wat met Tim Wellens?

Hij won de GP Wallonie met een pracht van een inspanning, ook op Extra Time Koers hebben ze dat gezien. "Het is makkelijk om Peter Sagan te zeggen. Edvald Boasson Hagen is een van mijn grootste favorieten, maar ik blijf in het kamp van de Belgen", aldus Eddy Planckaert.

"Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet zullen met argusogen gevolgd worden en dan zijn er kansen voor Tim Wellens. Als hij een beetje geluk heeft - als het dus regent - en als hij een beetje van de situatie kan profiteren, dan kun je deze pion uitspelen. Als hij goed is, is hij bij de besten van de wereld."

Wellens volledig in dienst?

"Als het moet, dan offert hij zijn kansen op. Wanneer het moet? In de finale pas, als het niet anders kan. Ze zullen correcte afspraken maken", is Thomas De Gendt zeker.

"Hij heeft al aangegeven dat hij niet mag wachten tot het einde", sluit Karl Vannieuwkercke aan. "Hij kan de perfecte teamspeler zijn als hij anticipeert. Als hij het afmaakt, dan is het fantastisch voor hem. Als hij het niet kan afmaken, dan zitten onze favorieten in een zetel. Hij past perfect in de tactiek van Kevin De Weert."

Bekijk hier nog eens de laatste kilometers van een ontketende Tim Wellens in de GP Wallonie eerder deze maand. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties