Boonen strooit met lof naar schaduwkopman Wellens: "Als hij zijn dag heeft, is hij echt de beste ter wereld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Boonen strooit met lof naar schaduwkopman Wellens: "Als hij zijn dag heeft, is hij echt de beste ter wereld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens maakte in de GP Wallonie enorm veel indruk. Zoveel dat hij door velen als schaduwkopman boven Oliver Naesen in het zog van Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert geplaatst wordt.

Ook Tom Boonen is fan. "Amaai, dat was straf. Ik heb die koers (GP Wallonie, nvdr.) enkele keren gereden. Het is echt niet simpel om voorop te blijven in zo'n finale. Dat was een nummertje, wat hij heeft opgevoerd", aldus Boonen in Het Laatste Nieuws.

"Ze mogen van Wellens zeggen wat ze willen, maar als hij zijn dag heeft, is hij effectief die ene dag de beste renner van de wereld. Dat was in Montreal zo, in Polen, in de Eneco Tour waar hij won. Wellens kan nooit op een gewone manier winnen."

Maar maakt hij kans op de wereldtitel? "Het is een uitzonderlijke situatie voor hem. Je moet niet benoemd zijn tot kopman om wereldkampioen te worden. Als de wedstrijd in zijn voordeel keert, met iemand die er halfweg koers echt een lap op geeft en maar drie of vier Belgen die mee zijn, met Wellens erbij, dan moet hij zijn kansen opofferen."

Wellens is een verschrikkelijk slimme coureur

-Tom Boonen

"Verloopt de koers anders, dan moet Wellens niet veel aan de bak, dan kan hij meegaan in een select groepje dat wel vrijheid krijgt. Dat is helemaal anders dan voor Sagan en Van Avermaet, die geen vrijheid krijgen. Die moeten echt wegrijden op het moment dat niemand meer kan."

"Het is niet zeker dat zo'n situatie zich voordoet. Maar dat er andere groepjes wegrijden, dat gaat zeker gebeuren. Dat is het voordeel voor Wellens. Hij is heel slim, een verschrikkelijk slimme coureur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties