Bondscoach De Weert reageert op het WK van zijn Belgen: "Als je je koers op Sagan moet afstemmen, ben je niet goed bezig"

Redactie
| 0 reacties
Bondscoach De Weert reageert op het WK van zijn Belgen: "Als je je koers op Sagan moet afstemmen, ben je niet goed bezig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgen reden in blok een sterk WK, maar konden niet verhinderen dat Peter Sagan zijn derde wereldtitel op rij in de wacht sleepte. Ook een plaats op het podium bleef uit voor onze landgenoten.

Kevin De Weert zag hoe zijn troepen de tactische keuzes uitvoerden zoals vooropgesteld. Na het inleidende werk van Julien Vermote en Tim Wellens zaten de kopmannen waar ze moesten zitten vond de bondscoach.

"Ik kan niet meer van de jongens verwachten", analyseerde De Weert de koers bij Sporza. "Maar op de laatste klim kwamen we net iets te kort om Alaphilippe te volgen. Greg (Van Avermaet) en Phil (Gilbert) hebben dat ook toegegeven."

Een supergoeie ploeg

"Als alles samenkomt, hoop je nog stiekem op een medaille, omdat je weet dat Greg niet traag is na een lange wedstrijd. Maar de sprint bergaf was niet in zijn voordeel. Dan moeten we maar tevreden zijn met een 6e plaats. Maar eigenlijk ben ik nog het meeste tevreden dat er weer een supergoeie ploeg stond, met renners die voor elkaar wilden rijden."

"Sagan heeft zo'n team niet. Hij heeft de hele dag gegokt. Maar als je je koers op Sagan moet afstemmen, ben je niet goed bezig."

 

Proud of my riders today. Not the result we came for, but that is cycling. #bergen2017 #belgiancycling

Een bericht gedeeld door Kevin De Weert (@kevindeweert) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties