Jolien D'hoore past voor belangrijke afspraak: "Rust inbouwen was noodzakelijk"

Redactie
| 0 reacties
Jolien D'hoore past voor belangrijke afspraak: "Rust inbouwen was noodzakelijk"
Foto: © photonews

Bij de Belgische delegatie voor de Europese pistekampioenschappen is één grote afwezige. Jolien D'hoore is er vanaf komende woensdag niet bij in Berlijn.

D'hoore neemt een rustpauze na een lang wegseizoen. "Enige rust inbouwen na een lang en slopend wegseizoen was noodzakelijk", zegt D'hoore bij HNB. "Uiteraard was ik er graag bij geweest in Berlijn, maar het lijkt me raadzamer om nu even stoom af te laten. De WB-manche in Manchester (10-12/11) pik ik wel mee."

Dat is een ideale voorbereiding op de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent, waar we van donderdag tot zondag de kans krijgen om ons te tonen. Met Lotte Kopecky zal ik er de wereldkampioenentrui showen in de ploegkoers. Dat op een waardige manier doen, is een uitdaging. Voor een volgepakt Kuipke moeten we harten stelen", klinkt het.

Spelen van Tokio

In Tokio wordt de ploegkoers een olympisch nummer. "Vorig jaar in Parijs was de concurrentie op het EK al niet min. Op een WK ligt de lat nog iets hoger. Met de Britten en Australiërs ben je niet snel klaar. Op het WK in Apeldoorn zal de concurrentie nog veel scherper zijn. De Nederlanders zullen er top zijn en ik verwacht ook dat de Denen, met Amilie Dideriksen, zich in de debatten zullen mengen."

"Vanaf nu is het sowieso focussen op de OS in Tokio 2020. Bij mijn nieuwe ploeg, Orica-Scott, zal ik over voldoende faciliteiten beschikken om er naar toe te werken. Met Lotte Kopecky is een olympische medaille in de ploegkoers een doel op zich", besluit D'hoore.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties