Theuns pakt ritzege dankzij journalist: "Hij zei me op twitter dat ik een legende zou zijn als ..."

Theuns pakt ritzege dankzij journalist: "Hij zei me op twitter dat ik een legende zou zijn als ..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is dan toch nog gelukt voor Edward Theuns. De sterke sprinter van Trek-Segafredo won de slotrit in de Ronde van Turkije en gaf achteraf toe hoe hij won: met de hulp van een journalist.

Na flink wat ereplaatsen wilde Edward Theuns de slotrit in Turkije in Instanboel zeker naar zijn hand zetten. Hij ging vroeg aan op de laatste heuvel en kon uiteindelijk de sprint ook regelen. Na de koers gaf hij aan wat hem op het idee had gebracht. Of beter gezegd: wie.

Had laatste colletje zwaarder verwacht

"Ik had met journalist David Hunter op twitter gesproken en hij gaf aan dat ik een legende zou zijn als ik vanaan de voet zou demarreren. Ik had dat laatste colletje sowieso wat zwaarder verwacht dan het uiteindelijk was", aldus Theuns.

"Ik dacht er de hele dag aan in mijn hoofd en toen ik Ulissi zag twijfelen, ben ik gewoon vol aangegaan aan de voet." En toch kwam na een val van Bennett de etappezege nog even in het gedrang: "Ik moest helemaal in de remmen en uit het pedaal, maar ik kon Pelucchi nog net remonteren. Ik ben erg gelukkig en wil het topteam bedanken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties