Niemand doet voor het tweede jaar op rij beter dan Wanty-Groupe Gobert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Niemand doet voor het tweede jaar op rij beter dan Wanty-Groupe Gobert

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Belgische Wanty-Groupe Gobert heeft voor het tweede seizoen op rij het ploegenklassement van de UCI Europe Tour gewonnen. Met de Sluitingsprijs Putte-Kapellen staat er nog één wedstrijd op het programma, maar de Waalse ploeg is nu al zeker van eindwinst.

Wie er ook wint in de Sluitingsprijs vandaag, het zal niets meer uitmaken voor het ploegenklassement van de UCI Europe Tour. Wanty-Groupe Gobert gaat voor het tweede seizoen op rij met de hoofdprijs aan de haal. De Belgische ploeg van Jean-François Bourlart nam de leiding in het klassement over van Cofidis na de zesde plek van Xandro Meurisse in de Famenne Ardenne Classic.

Zo telt Wanty-Groupe Gobert met nog één wedstrijd te gaan 3.200 punten. En dat zijn er 31 meer dan de Franse ploeg. Cofidis neemt vandaag echter niet deel aan de Sluitingsprijs, waardoor Wanty-Groupe Gobert nu al zeker is van eindwinst.

Voor het ploegenklassement komen de acht beste renners van een ploeg in aanmerking. Cofidis verzamelde vooral heel wat punten door Nacer Bouhanni, de leider in het individuele klassement met 1.124 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties