Analyse Quick-Step Floors voor 2018 onder de loep: Veel nieuwe en jonge namen, enkele grote namen weg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Quick-Step Floors voor 2018 onder de loep: Veel nieuwe en jonge namen, enkele grote namen weg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors zal er in 2018 - net als Lotto Soudal overigens - heel anders uitzien. Heel wat grote namen verlieten de ploeg van Patrick Lefevere, de inkomende transfers zijn vooral toekomstgericht.

Net als Lotto Soudal zal Quick-Step Floors er volgend seizoen heel anders uitzien. Heel wat grote namen verlaten de ploeg. Tom Boonen stopte al in april van dit jaar, maar enkele andere grote namen die de afgelopen seizoenen furore maakten, besloten ook andere oorden op te zoeken.

De meest klinkende naam die vertrekt, is ongetwijfeld die van Marcel Kittel. De Duitse sprinter won nog vijf ritten in de Tour, maar vreesde de concurrentie met Fernando Gaviria en een mogelijke niet-deelname aan de Tour. Hij vertrok naar Katusha-Alpecin. Julien Vermote wil dan weer meer zijn eigen kans gaan in de klassiekers en wil dat proberen bij het Afrikaanse Dimension Data.

Matteo Trentin was dan weer de absolute smaakmaker van het najaar met winst in Parijs-Tours en vier ritten in de Vuelta. Kopmanschap in de lenteklassiekers kon Lefevere hem niet beloven en daarom trok de Italiaan met Jack Bauer naar Orica-Scott. En met David De La Cruz en Dan Martin zijn ook twee klassementsmannen vertrokken. Net als Gianluca Brambilla, die een avontuur bij Trek-Segafredo aangaat.

Weinig spraakmakende nieuwkomers

Bij de nieuwe namen zijn er behalve Elia Viviani weinig spraakmakende namen. Viviani krijgt er met Michael Morkov wel een oerdegelijke locomotief bij. En ook Florian Sénéchal is iemand om het komende voorjaar in de gaten te houden.

Verder heeft Lefevere vier neoprofs een contract aangeboden. Jhonathan Narvaze, Fabio Jakobsen, James Knox en Alvaro José Hodeg staan bekend als grote talenten, maar zij hebben nog enkel jaren nodig om te bevestigen bij de profs.

Inkomende transfers: Florian Sénéchal (Cofidis), Jhonatan Narvaez (Axeon Hagens Berman), Elia Viviani (Sky), Fabio Jakobsen (SEG Academy Racing), Michael Mørkøv (Katusha-Alpecin), James Knox (Wiggins), en Álvaro José Hodeg (Coldeportes-Claro)

Uitgaande transfers: Matteo Trentin (Orica-Scott), Marcel Kittel (Katusha-Alpecin), David De la Cruz (Sky), Julien Vermote (Dimension Data), Daniel Martin (UAE Emirates), Jack Bauer (Orica-Scott) en Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties