Viervoudig Tour-winnaar Froome: "Misschien moet ik deelname aan Parijs-Roubaix in 2018 toch in overweging nemen"

Redactie
| 0 reacties
Viervoudig Tour-winnaar Froome: "Misschien moet ik deelname aan Parijs-Roubaix in 2018 toch in overweging nemen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome was uiteraard een opvallende aanwezige op de voorstelling van het rittenschema van de Ronde van Frankrijk van 2018. Een vijfde Tour-zege wordt volgens de Brit geen sinecure.

In de Tour van 2018 zit werkelijk alles: kasseien, een ploegentijdrit, individuele tijdrit en lastige bergretappes. "Het is te vroeg voor een definitief oordeel, maar uit wat ik nu heb gezien, weet ik nu al dat er ons een gigantische uitdaging wacht", citeert Het Nieuwsblad de viervoudige Tour-winnaar. "Deze Tour gaat over elk aspect van wielrennen."

"De etappe met aankomst op L’Alpe d’Huez is voor mij de sleutelrit"

"Onverharde wegen, kasseien, waaieretappes en als toetje enkele loodzware etappes door Alpen en Pyreneeën. En dan nog een lastige tijdrit. Ik verwacht mij aan een zeer nerveuze openingsweek. De etappe met aankomst op L’Alpe d’Huez is voor mij de sleutelrit. Met meer dan vijfduizend hoogtemeters is dit duidelijk de zwaarste etappe."

Maar het wordt in de eerste week vooral uitkijken naar de 'mini Parijs-Roubaix' van Arras naar Roubaix. "De kasseien? Lastig! Ik was niet zinnens om in 2018 aan Parijs-Roubaix deel te nemen, maar misschien moet ik het toch in overweging nemen", twijfelt Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties