Greipel na matig seizoen al met 2018 bezig: "Er alles aan doen om 12e Tour-rit te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Greipel na matig seizoen al met 2018 bezig: "Er alles aan doen om 12e Tour-rit te winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de Duitse sprinter André Greipel was het een seizoen om snel te vergeten. De Lotto Soudal-renner kon in de Tour niet zegevieren en was daarna zijn zelfvertrouwen volledig kwijt. Toch blikt hij al vooruit op de Ronde van Frankrijk van 2018.

Greipel is dus al met volgend seizoen bezig. "Het is altijd een mooi moment als het parcours voor de volgende Ronde van Frankrijk onthuld wordt", vertelt Greipel bij zijn team. "Ik heb de route al een eerste keer bekeken. De start in de Vendée ziet er mooi uit. In de eerste negen dagen liggen het gros van de sprintkansen."

Eerste week

En dat zal wellicht heel wat nervositeit met zich meebrengen. "Ongetwijfeld wordt dat ook een nerveuze week, zoals gewoonlijk het geval is in de Tour. Bovendien is er veel kans op waaiers die eerste dagen, waardoor iedereen zeker vooraan zal willen zitten om het beslissende moment niet te missen. De kasseirit naar Roubaix is bijzonder. Daar kijk ik ook naar uit, maar dat is een etappe waar nog heel wat anderen kunnen en willen winnen."

"Ik zie in elk geval heel wat kansen volgend jaar en ik kijk er naar uit om samen met een sterk Lotto Soudal-team de Tour te rijden. Ik zal er, zoals altijd, alles aan doen om in topvorm aan de start te verschijnen en mijn twaalfde ritzege na te jagen", besluit Greipel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties